NYHETER

April 2021

Tyvärr blev det inga valpar under våren

Juni 2020

Efter 9 veckors väntan kan jag bara konstatera att det inte blir några valpar 2020.

Mars 2020
Tyvärr har vår rasklubb, Nordiska Lakelandringen, blivit vilande då man inte fått ihop en styrelse. Jag hoppas att nya valpköpare hittar vår ras och att vi kan aktivera klubben inom snar framtid. Under tiden kommunicerar vi lakelandägare genom vår Facebookgrupp.

Augusti 2018
Jag har varit extremt dålig på att uppdatera hemsidan men ska försöka bättra mig. Men det händer inte så mycket på hundfronten. Vi har dock varit på några utställningar nu i augusti och om matte trimmar på och tränar lite på att visa hunden på bästa sätt får hon sitt championat så småningom.
Vi var uppe i ett vackert Jämtland och ställde ut i Åsarna och i Svenstavik. Det blev också lite vandringi ett vackert Klövsjö. Med på resan var mammas ettårige Mio.
Kritik från Åsarna... Domare Gertrud Hagström, Sverige
"Utmärkt typ, Fint huvud och uttryck, bra hals och överlinje, Bra svansansättning, Välkroppad. Lite knappa vinklar . Bra pälskvalite, men inte i bästa trim för dagen. Rör sig väl"  (Excellent, Cert och BIM) Mio blev BIR

Kritik från Svenstavik (i hällregn). Domare Benny Blidh von Schedvin, Sverige
"Tik på större sidan. Feminint huvud. Bra öron, bra hals, Lite lång i kroppen, Välansatt svans. Bra benstomme, bra bröstkorg, Rör sig väl. Bra päls"  Excellent ,Cert, Nordic-Cert, BIM. Mio blev BIR

Den 10 augusti åkte jag utan hundar ner till Amsterdam för att titta på Lakelandterriers på Världsutställningen. Det var många fina hundar och Ann och Berts hundar gjorde väl ifrån sig med fina placeringar. Bäst i rasen blev den engelskfödda Saredon Enigma som tidigare även blivit BIRvinnare på Crufts. BIMtiken var en ung tik som hade Ann och Berts Chelines Harry Garcia till pappa. BIRvinnaren blev utplockad som en av de 6 bästa i terriergruppen men placerades sedan inte bland de 4 bästa.
BIRBIM
Hemkommen igen åkte jag med mammas Mio och Rosie till Askersund för att ställa ut för Cindy Pettersson, Sverige.
Kritik: "Reslig dam av utmärkt typ. Välbalanserat huvud med vackert uttryck. Bra öron och bett. Behöver fylla ut mellan frambenen som är raka och fina. Bra hals, skuldra., röstkorgsdjup med tillräcklig längd. Välansatt svans, lite knapp i knävinkel. Bra pälskvalitet. Rör sig parallellt bak och fram"  Excellent, CK BT-2 med reserv-cert.
Mio blev BIR

Rosie 180816
En bild från en av våra kvällspromenader

 

Januari 2018
Rosie har varit med mig på semester i Spanien. En positiv upplevelse att resa med hund. 

2 december 2017
Rosie har haft sällskap av Rebus  och Chillii helgen.
Rosie och Rebus 17102 Rebus och Chilli
Rosie och Rebus                                      Chilli med sin bror Rebus


9 september 2017
Ambleside Desert Rose, Rosie,  har varit på utställning i Gimo. Hon blev slagen av en äldre tik men fich en fin kritik av den polska domaren V M  Soleckyj Szpunar:
Nice temperament, She looks strong,typical coat, Very nice head with a classic expression, long neck, back is stright, Beautiful tail, very nice muskulatur, By size she is a bit to high, excellent construction of chest. Rytmical movement. She needs more disiplin.

Vi ska jobba vidare med trimning och diciplinen  och återkommer sedan till utställningsringarna. På vägen hem så passade vi på att hälsa på hos Lennart och Solveig som prövat att ha Penny hemma hos sig en vecka. Det har fungerat jättebra så det blir nog Pennys nya permanenta hem.10 juli 2017
Oj vad länge sedan jag uppdataerat sidan!
Vad har då hänt sedan sist...
Alla tikar har löpt i olika omgångar med gnissel i relationerna hundarna emellan vid vart löp. I mars blev Chilli illa biten vid ögat och fick åka till djursjukhuset för att sövas ner och sys ihop. Efter det så blev hon av naturliga själ mer osäker i flocken. Det har fungerat hjälpligt men vi hoppas att vi funnit en bra lösning för Chilli nu när hon flyttat till Värmland och blivit ensamhund. De andra två (mor och dotter) bor kvar hemma hos mig och även om det är lite gnissel dem emellan då och då så är det hanterbart. 


21 januari 2017
Embla har varit på besök och tränat på att stå på trimbord och fått pälsen putsad. Matte, Kickan , har gjort ett utmärkrt grundjobb :-) EmblaoRosie1701212 EmblaoRosie1701214

1 januari 2017
God fortsättning på det nya året!

20 november 2016

Min lilla lekfulla Chilli skulle behöva komma till ett nytt för evigt hem då det har börjat kärva i relationerna mellan mina tikar som har svårt att acceptera Chillis rättframma och lekfulla attityd.Då Chilli har tryckts ner av min äldsta tik är hon ganska osäker och skulle behöva komma till ett kärleksfullt hem som kan hjälpa till att lyfta hennes självkänsla.
Chilli är 3 år och har inte löpt ännu, vilket troligen hänger ihop med hennes position i flocken. Jag har beslutat att hon inte ska användas i avel, vilket kommer att skrivas in i överlåtelseavtalet.
Hon älskar att vara med en och att vara med ute i skog och mark.
Kanske är du som läser detta en pigg pensionär som gärna har erfarenhet av hund och vill ha en trogen vän. Maila mig så får vi se om Chilli är en hund som passar Dig.
Chili 1602283 Chilli med sno20 augusti 2016
Då har vi ställt ut för första gången i år.
Chilli fick sitt sista cert för championatet och blev BIM för den finska domaren Eeva Rautala i Eskilstuna. Vi grattar naturligtvis Birgit och Anitas Scartop Dragonstone som blev BIR. BIRvalp blev mammas Max, som fick se hur det var att vara på en hundutställning och skötte sig väl även om vi nog får träna lite mer att gå fint i ringen :-).
Chilli´s kritik:
Mycket bra typ och storlek. Korrekt huvud, bra ögon, öron OK.
Bra hals och rygglinje, välutvecklad i kroppen. Svansansättning OK. Välvinklad, rör sig väl. Bra temperament.
Chilli champion
Inte allra bästa bilden, jag ska ta en ny när jag plockar lite mer på huvudet.


18 juni 2016
Den 17 juni fick Penny 4 små tjejer

30 maj 2016
Penny är dräktig och vi väntar med spänning på vad hon gömmer i sitt inre

24 april 2016
Penny har parats med Bert och Ann Hunts lånehund från Alberto, Chelines In-Extremis.
Vi hoppas på valpar veckan före midsommar :-)


3 oktober
Idag har vi haft en syskonträff.
I ett härligt höstväder träffades Ellas valpar, Rebus, Billi och Chilli, med hussar och mattar och gick  en promenad och fikade ute på Djurgården.
Rebus,Billi och Chilli fyller 2 år i nästa vecka. Tänk vad fort tiden går!

syskonträff 2015Fr.v. Billi, Chilli och Rebus27 september
Chilli och jag har varit på Eckerö,Åland på utställning med trevligt sällskap.
Utställningsmässigt fick vi ett reserv-cert och reserv-CACIB.

13 september
Chilli har varit på utställning i Högbo utanför Sandviken. Denna gång fick hon både Cert,CACIB och blev BIR . Domare var T.Okkola från Finland.
Som sagt det är samma hund som den 16 men en helt annan bedömning.
"Snart 2 år, Bra storlek, bra skalle, Fina öron, Knappt vinklad fram, OK bak, välansatt svans som är rak, Pälsen kunde vara strävare, Ej i bästa utställningsskick idag, Rör sig bra. Visas väl"
Vi hade en jättetrevlig dag på en fin utställningsplats.


16 augusti
Då har man varit med om att få ett VG för första gången.
Jag har dock med mig samma Chilli hem som jag åkte med i morse... så på det igen....nästa domare kanske kan se henne i ett annat ljus :-)
Domarens (E Weijenborg-Weggemans, Holland) ord om Chilli
"OK for type, good size, head in right proportions, ears a bit open, neck quite steep, well bodied, well angulated behind, good tailset and carrige, super harsh dubbel coat, lovely temperament. Moved with entusiasm but rather wide."


15 augusti
Vi har varit i Eskilstuna på vår första utställning för i år.
Penny fick sitt sista certifikat för att kunna tituleras SUCH
(Svensk utställningschampion) och blev BIR för den finska domaren Lena Danker.
Kritiken löd "2,5 årig tik av utm. prop höjd/längd. Härlig könsprägel. Vackert uttryck.Super öron.Korrekt bett. Välvinklad, välkroppad. Bra rygg & kors. Utmärkt svanshållning. Lagom benstomme. Rör sig ledigt med balanseradesteg. Trevligt temperament"
Tack Anneli och Maggan för trevligt sällskap under dagen :-)27 juni 2015
Vi har hälsat på hos Poker (Chili´s pappa), som fyller 10 år i år.

Poker o Chili 150627 Poker o Chili 1506272

26 juni 2015
Vi har haft besök av Moa

Moa Penny o Chili 15062624 juni 2015
Vi har varit och hälsat på hos Chili´s bror Rebus

Chili o Rebus 150624 Chili o Rebus 1506242

13 februari 2015
Chili´s bror Rebus har flyttat ner till Stockholm.
Han har blivit en storstadshund med ett eget instagramkonto.
Följ honom gärna på rebus_lakelander.


23 januari 2015
Moas Lowe och Alice fyller idag 4 år. GRATTIS!
Tänk vad fort tiden går.

Alice och Lowe

22 januari 2015
Idag hade vi besök av Chili´s bror Rebus.
Släktskapet var uppenbart på flera plan.
Lika gängliga och livliga tonåringar


7 oktober 2014
Ellas valpar fyller redan 1 år. GRATTIS !

Ellavalpar131007
Nyfödda

Billie 1år  Rebus 1år  Chili 1år
Billi                                               Rebus                                                 Chili

1 år

14 september 2014
Idag har vi varit i Gimo på utställning med Chili. Vi blev slagna av Anette Anderssons tik som fick sitt championat. GRATTIS !!  Domare var Siv Jernhake , Sverige
Chili´s kritik:
Välbalanserad tik av utmärkt storlek. Mycket bra huvud. Välburna öron. Utmärkt hals och rygglinje. Välburen svans. Tillräcklig bröstkorg. Bra bakställ. Rör sig och visar sig väl. Pälsen behöver lite mer omsorg
Jkl Exc, CK, BT-2, R-cert

26 augusti 2014
Idag fick jag denna fina bild på Ellas son (Chilis bror) Billi på fjälltur 

BilliGrövelsjön

16 augusti 2014
Chili (Ambleside No Limit) har varit på sin första  utställning i officiell klass i Eskilstuna. och fått sitt första Cert och blev BIR för Mats Lindborg, Sverige

Chili Eskilstuna-14 3 Chili Eskilstuna-14 2
Foto: Annika Eriksson


Chili´s kritik:
Utmärkt typ och storlek, Välformat fem. huvud. Bra bett, ögon och öron.Utmärkt hals, rygg och svans. Utmärkt kropp, ben och tassar. Goda vinklar. Stadiga fria rörelser. Lovande Päls. Mycket showig.


25 juli 2014
Idag har jag fått det tråkiga meddelandet att Trixi (CH Ambleside Touch of Gold) har fått somna in efter att ha drabbats av en hjärnblödning vid 14 års ålder.
Trixi var mamma till bland annat mina fina CH A.Poker och CH A. Baccara (Kajsa) som jag hade hemma under många år, men som nu bor ute hos nya familjer. De fyller förresten 9 år nu i dagarna.
 Mina varma tankar går till Kerstin och Lennart som gav Trixie ett jättefint pensionärsliv nere i Sörmland.

17 juli 2014
En sommarhälsning från norrland kom med ett meddelande....
Rebus,A. Wild Card (9 månader) tar sig sitt första dopp i havet.

Rebus badar i havet för första gången


1
2 juli 2014
Idag fick jag denna fina sommarbild från Åland med mailen. På båten finns Ellas son Billi och hans Airedalekompis.

Billi på båt

12 juli 2014
Penny har varit på utställning i ett varmt Alfta.Hon fick sitt andra cert och blev BIR över kusinen Ace som blev BIM. Det satt hårt inne men domaren tycke att Penny hade lite mer massa. Domare var Maija Mäkinen från Finland. 
Pennys kritik " Lite stor tik med ganska höga ben. Bra överlinje. Utmärkt huvud och uttryck. Fina ögon , öron och bett. Bra hals och kropp. Balanserade vinklar. Bra svans, bra benstomme. Bra pälskvalitet. Rör sig med bra steg. Lite låg svansansättning under rörelse. Bra temperament."


15 juni 2014
Penny ställdes ut för första gången på officiell utställning i Avesta. Hon fick sitt första cert och blev BIR för Siv Jernhake, Sverige. På samma utställning blev Chili BIR-valp.
Chili´s kritik:
"7 mån, Mycket trevlig tik, Härligt huvud, fina öron, bra hals, bra front. behöver djupna i bröstkorgen, utmärkt bakställ.Päls OK för åldern, visar sig utmärkt."
Penny´s kritik:
"Välbyggd tik med fint huvud.Utmärkt hals och rygg. Bra bröstkorg och skuldra. Kraftigt välmusklat bakställ. Korrekt dubbel päls med lite mycket ull idag. Rör sig väl."

6 juni 2014
Vi har fått en sommarhälsning från Penny´s fina syster Ebba nere i Skåne
Sommarhalsning Ebba

31 maj 2014
Chili blev BIR-valp för Dan Ericsson, Sverige på Östvenska Terrierklubbens utställning -Nordic Terrier Show
Chili´s kritik:
"Nätt tikvalp med fint huvud.bra öron, utmärkt bakställ + svans, lite lång i länden, bra front. Visar sig alert, svårbedömda livliga rörelser, ännu ej färdig i pälsen. Bästa valp."

30 maj 2014
Chili blev BIR-valp på NLRs klubbutställningen i Vilsta, Eskilstuna. Domare var Peter Green, USA 
Chili´s kritik:
"Very good type, has a right outline,good tailset, nice made hindquarters, good expression. Needs new coat & lern to walk better"

20 april 2014
Idag har Chili varit på utställning för första gången och då  i valpklass
W. Jungblut från Tyskland dömde och hon fick en trevlig kritik
"Good type, 6 months, very well built.Excellent typical head. Excellent harmonious expression. Excellent coat for age. Excellent tail and setting. Fluid young mover."

Tack Ann Kilsund för bilden på det lilla kvicksilvret Chili och grattis till BIRet med
Big-Lady´s Micro-Invader som dessutom blev utplockad i gruppen men sedan inte placerad.

Chili Kista140420
Chili 6 månader Foto: Ann Kilsund

18 mars 2014
ballonger
Idag grattar vi Sigge, Ebba och Penny på 1-årsdagen !


Moavalpar13 1v 
Här var de 1 vecka gamla

 

29 december 2013
Idag blev det en midvinterpromenad i ett
vintergrönt Häringe.
Våren är på gång om alen får bestämma.
GOTT NYTT ÅR !
PennyochChili1312293

26 oktober 2013
Älskade Moa och hennes familj har varit och hälsat på !
Moa131026
Denna fina bild på Moa togs av Jonas Karlsson

7 oktober 2013
Ella har idag fått 3 valpar, 2 pojkar och 1 flicka.
Allt har gått bra och mor och barn mår bra.

Ellavalpar131007

15 september 2013
Idag har vi varit uppe i Roslagen och hälsat på hos Ella och hennes familj.
Det var en härlig dag med sol och lite blåst.

Singobild130915 

 Penny1309152
Penny hann ta sig ett litet havsbad

1 september 2013
TACK alla lakelandterrierägare som tillsammans gjorde lakelandträffen på Öland så trivsam.

MoaoPenny130901
Penny blev glad över att åter få umgås med sin mamma, Moa

Efter lakelandträffen besöke vi ett italieninspirerat Solliden och Alvaret.
Solliden130901 Alvaret130901

24 augusti 2013
Wikpromenad1 Wikpromenad3 
Promenad i parken runt Wiks slott med Solveig och Pennys mormor Kajsa.

17 augusti 2013
En glad Penny hittade vatten på lakelandterrierpromenaden i Enköping

Pen ny130817

9 augusti 2013
Kan inte motstå att sätta in bilden på Penny tagen efter hennes grävaktivitet på tomten.
Penny130809


7 augusti 2013
Ella har parats med Poker och jag hoppas att det resulterar i några efterlängtade valpar i början av oktober.
Ella130805

 

26 juli 2013
Penny tar ett dopp när vi går en kvällspromenad i stan.
Penny130726

20 juli 2013
Vi gratulerar Kajsas (CH Ambleside Baccara) barnbarn , Mindic Across The Border "Kajsa"  och Mindic Atlantic City "Ace" som fått sina championat i juni respektive juli.

 

18 juli 2013
Vi gratulerar Idas valpar som idag fyller 8 år.
Tyvärr är det en av pojkarna som inte längre finns hos oss längre.

15 juli 2013
Några bilder från sommaren 2013

EllaoPenny130712 
Penny och Ella i lektagen

Penny130711
Penny i skärgården

 

EllaPennyoWalle
Penny och Ella blir uttittade av Walle som undrar varför de badar i hans vattenhål

EllaPennyoSigge0713
Ella, Penny och Sigge svalkar sig i sommarvärmen

EsterEllaoPenny
Ella, Penny och Ester vid fikapaus vid Smygehuk


20 juni 2013   
Glad Midsommar alla Lakelandvänner!

Penny1306205


19 juni 2013   
På dagens skogspromenad såg vi årets första kantareller !
De fick stå kvar på tillväxt.
kantareller2013


15 juni 2013   
Penny på skogspromenad

Penny130615

 

13 juni 2013   
Penny har varit och hälsat på hos sin mamma (Moa) som numera bor i Trångsund söder om Stockholm. Moa talade raskt om vem det är som bestämmer.

PennyoMoa130613


9 juni 2013    
Jag har varit nere i Skåne på en Lakelandterrierpromenad.
Ebba flyttade i och med det till sin nya familj nere i Bunkeflostrand.
På hemresan fick även Sigge stanna hos sin nya familj.
Det blev väldigt tomt hemma!!

18 mars 2013  
Moa har fått 3 valpar, 1 hanhund och 2 tikar