Några rader om mig själv.....

 

AmblesideskyltFoto: C.Mindemark

Jag heter Anette Johnsson och föder upp Lakelandterrier i liten skala under prefixet Ambleside.

 

från kamera 020

Jag bor i ett litet hus Tullinge, söder om Stockholm och jobbar som biomedicinsk analytiker på ett litet speciallaboratorium på Karolinska Universitetssjukhus i Huddinge sedan mer än 30 år för att få pengar till brödfödan...
(OK... jobbet är ganska roligt också  )

 

Lek m Lotti

Jag är uppvuxen med hundar sedan barnsben. På bilden ovan får den hund jag först kom i kontakt med i familjen, bologneserblandningen Lottie, vara med i leken.

Min mamma har varit uppfödare av Dvärgschnauzers sedan mer än 30 år och under den tid då hon även födde upp Lakelandterrier så fastnade jag för rasen.

På 1980 talet hade jag ett par av mammas pensionerade lakelandterriers, Champion Harper Rebecka som kom från Tore Brädde och den lilla amerikanska tiken Black-Watch Fireball Fannie, bägge var röda.

I samband med att jag flyttade ut från Stockholm till  Grödingelandet söder om Stockholm skaffade jag mig min första egna lakelandterrier Champion Sibbles Magica som kallas Molly. Molly fick tyvärr bara en valp, år 1995, trots ihärdiga försök att få henne dräktig. Hon ville aldrig acceptera den nya tiken Goldie (Chelines Spanish-Gold) som jag senare köpte ifrån Spanien. Molly fick då ett nytt hem hos ett pensionärspar ute på Ekerö som tidigare hade haft lakelandterrier och fastnat för rasen. Hon fick där  ett jättefint och långt liv . Senare fick jag hem Chelines La-Morena från Spanien. Hon fick en kull med 6 valpar, där 3 tikar snabbt fick sina championat och en hanhund fick cert. Jag har sedan fortsatt min avel med en svart tik efter Morena och en röd tik efter Goldie.  Sommaren 2009 fick en av Goldies döttrar 1 valp med A.Poker som far. När jag fick möjlighet att köpa henne från familjen som hade fött upp henne hade jag redan tingat en valp ifrån Finland. Ödet gjorde att hon hamnade hos en tidigare valpköpare som precis mist sin hund, vilket gör att jag ändå träffar henne då och då.
Till julen 2009 kom finska lilla Ella hem till mig. Ella bor numera hos en av mina gamla valpköpare och har ett härligt pensionaärsliv uppe i Roslagen.Jag är jätteglad för de tikar jag har tillgång till idag, som är trevliga genetiska mixar på för mig typiska Lakelandterriers.
Jag har just nu en tik hemma , en dotter till Penny som går tillbaka på de linjer jag fick från Spanien.

Moavalpar130v3

Jag har en småskalig uppfödning av rasen och mina hundar bor alltid inne i huset med mig . Detta gör att jag inte kan ha så många hundar hemma och jag placerar ibland ut någon av mina hundar i nya familjer för att de skall kunna få full uppmärksamhet som familjemedlemmar.
Till dags dato har 15 kullar med lakelandterriers sett dagens ljus hemma hos mig sedan år 1996.
Jag har som mål att föda upp friska, snygga och trevliga Lakelandterriers med bra pälsar . 
De hundar jag använder i avel är av championkvalitet . Detta säger ju inte att valparna efter dem blir det, men förutsättningarna finns ju i alla fall.
Valpar från mig är naturligtvis uppfödda enligt SKK´s regler, registrerade i SKK, chipmärkta och vaccinerade och veterinärbesiktigade.
Medlemskap i rasklubben Nordiska Lakelandringen ingår under det första året.

Jag tycker att det är viktigt att mina Lakelandterriervalpar kommer till bra hem . Det är förstås bra om de kan ställas ut, men det är inget krav. Det viktigaste är att de fyller sin funktion som trevliga familjemedlemmar.

I Maj 2001 blev mitt kennelnamn AMBLESIDE godkänt av FCI . Ambleside är en liten vackert belägen ort i vår ras ursprungliga hemtrakt i Lake District i Cumbria.

 

 

Tullinge i april 2018